به گزارش میراث آریا، عربستان سعودی در راستای چشمانداز استراتژیک و رشد قوی بخش گردشگری خود پذیرای بیش از ۱۰۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۳ بوده که نقطه عطفی در سفر این کشور برای تبدیل شدن به یک قطب گردشگری جهانی است.
سازمان جهانی گردشگری در اینباره نوشت: در یک دستاورد استثنایی، عربستان سعودی از بیش از ۱۰۰ میلیون گردشگر استقبال کرده است. این دستاورد چشمگیر که هفت سال زودتر از برنامه اولیه خود به دست آمد، نه تنها بر ظهور عربستان سعودی به عنوان یک قطب جهانی گردشگری تأکید می کند، بلکه نقش پیشرو آن را در تنوع اقتصادی و توسعه پایدار بخش گردشگری در سراسر جهان برجسته میکند. این نقطه عطف که با ورود بیش از ۲۷ میلیون گردشگر بینالمللی و بیش از ۷۹ میلیون گردشگر داخلی با مجموع هزینههای بیش از ۶۷ میلیارد دلار متمایز است، نه تنها قدرت بخش گردشگری این کشور را به نمایش میگذارد، بلکه بر تعهد وزارت گردشگری عربستان سعودی به گردآوری و تجزیه و تحلیل آماری دادههای پیشرفته تأکید میکند؛ اولویتی که همواره توسط گردشگری سازمان ملل بر آن تاکید شده است».
داستان موفقیت عربستان بر پایه ابتکارات استراتژیک و اصلاحاتی بنا شده که بخش گردشگری آن را به سمت و سوی جدیدی سوق داده است. با افزایش خیرهکننده ۳۹۰ درصدی تقاضا برای مجوزهای فعالیت گردشگری در سال ۲۰۲۳ و سهم گردشگری در ارزشافزوده ناخالص غیرنفتی که تخمین زده میشود بیش از ۷ درصد باشد، چشمانداز عربستان سعودی برای آینده روشن است. با برآورد سهم مستقیم بخش گردشگری در تولید ناخالص داخلی بیش از ۴ درصد، این کشور انعطافپذیری و نوآوری و تعهد خود را به نمایش گذاشته است.
مشارکتهای استراتژیک و رهبری جهانی
سازمان جهانی گردشگری از نزدیک با عربستان سعودی همکاری کرده است و تلاشهای این کشور در توسعه زیرساختهای گردشگری قوی و قابلیتهای تجزیه و تحلیل آماری را به رسمیت میشناسد. افتتاح دفتر منطقهای گردشگری سازمان ملل متحد برای خاورمیانه در ریاض در سال ۲۰۲۱ گام مهمی در جهت تقویت نوآوری گردشگری، آموزش و توسعه روستایی بود. این مشارکت در جایگاه عربستان سعودی به عنوان پیشرو در شیوههای گردشگری پایدار و آماری مؤثر بوده است.
عربستان سعودی با ارتقای موقعیت جهانی خود در بخش گردشگری، با پیشی گرفتن از ۲۰ کشور صنعتی جهان در نرخ رشد توریست بینالمللی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹، خود را متمایز کرده است. علاوه بر این، خاورمیانه با ۱۲۲ درصد بهبود در ورود گردشگران بینالمللی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹، به عنوان تنها منطقهای است که نه تنها بهبود یافته، بلکه از سطوح گردشگری پیش از همهگیری نیز پیشی گرفته است. در خط مقدم این رشد قابل توجه، عربستان سعودی قرار دارد که شاهد بهبود خیرهکننده ۱۵۶ درصدی در ورود گردشگران بینالمللی نسبت به سال ۲۰۱۹ بوده است که بر نقش مرکزی آن در رونق گردشگری منطقه تاکید میکند.
گواهی بر انعطافپذیری و نوآوری
بخش گردشگری عربستان انعطافپذیری قابل توجهی از خود نشان داده است، با رسیدن هزینهکرد گردشگران ورودی به بیش از ۳۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ و افزایش قابل توجهی در شمار هتلها در سراسر کشور، این دستاوردها گواهی بر تعهد عربستان به ایجاد یک بخش گردشگری موفق و پایدار است.
چشمانداز آینده
سازمان جهانی گردشگری اعلام کرده به خاطر این دستاورد تاریخی به عربستان سعودی تبریک میگوید و از رهبری وزارت گردشگری و همه شرکا به خاطر حمایت و فداکاری بیدریغشان تحسین میکند. این سازمان همچنین اعلام کرده است: از آنجایی که عربستان سعودی به هدف خود برای رسیدن به ۱۵۰ میلیون گردشگر تا سال ۲۰۳۰ ادامه میدهد، گردشگری سازمان ملل مشتاقانه منتظر حمایت از سفر خود، جشن گرفتن موفقیتهایش و ترویج آیندهای انعطافپذیرتر، پایدارتر و فراگیرتر برای گردشگری جهانی است.
انتهای پیام/
نظر شما